Βράβευση του Νηπιαγωγείου Ευρωπού – «Μια ένεση για την Ειρήνη»

Standard

Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος του Νηπιαγωγείου Ευρωπού σε συνεργασία με τα παιδιά του 29ου Νηπιαγωγείου Πειραιά συμμετείχαν στο συνεργατικό project «Μια ένεση για την Ειρήνη».
Στα πλαίσια του έργου και με αφορμή την κοινή συμμετοχή των δυο νηπιαγωγείων σε etwinning project, τα παιδιά κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα κοινό εκπρόσωπο για την Ελλάδα. Μέσα από συνεργασία και συνεχείς ψηφοφορίες, καταλήξαμε στην «Ειρήνη». Το θέμα ενθουσίασε τα παιδιά με αποτέλεσμα να γίνει η αφόρμηση ώστε να μάθουμε περισσότερα για την Ειρήνη και να φτιάξουμε μια ιστορία γι’ αυτήν. Ένα από τα βιβλία που διαβάσαμε ήταν σε μορφή κόμικ, γεγονός που τράβηξε το ενδιαφέρον των παιδιών, τα οποία και πρότειναν και η δική μας ιστορία να έχει αυτή τη μορφή. Στη συνέχεια ξεκίνησε η συνεργατική σύνθεση της ιστορίας. Προκειμένου να διευκολυνθεί η παραγωγή κοινού έργου στα δύο νηπιαγωγεία, αποφασίστηκε το νηπιαγωγείο του Πειραιά να δημιουργήσει το πρώτο μέρος της ιστορίας και το νηπιαγωγείο του Ευρωπού να την ολοκληρώσει. Οι νηπιαγωγοί επεσήμαναν στα παιδιά ότι η ιστορία τους θα πρέπει να έχει χιούμορ προκειμένου να ανταποκρίνεται στο ύφος του κόμικ. Μόλις ολοκληρώθηκε η ιστορία, δραματοποιήθηκε από τα παιδιά του Ευρωπού. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου Πειραιά ανέλαβαν να συνθέσουν τα κείμενα. Και στα δυο νηπιαγωγεία παρουσιάστηκε το λογισμικό comic life και δόθηκε χρόνος στα παιδιά για να εξοικειωθούν με αυτό. Σε μικρές ομάδες, τα παιδιά πειραματίστηκαν στο σχεδιασμό των καρέ.
Η από κοινού δημιουργία του ψηφιακού κόμικ ενθουσίασε τα παιδιά, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε το διάλογο και τη συνεργασία, και συνέβαλε στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους.

Το έργο «Μια ένεση για την Ειρήνη» συμμετείχε στη δράση «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» για τη σχολική χρονιά 2011-2012, όπου και βραβεύτηκε.

Για να δείτε την ανακοίνωση και τα 100 βραβευμένα έργα κάντε κλικ εδώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s